Най-добрата състезателка за миналия сезон на българската женска НБЛ Вера Перостийска се раздели с шампиона Лукойл Нефтохимик, пише в. “Компас”. От новия сезон топреализаторката на бургаския тим ще играе за отбор от полското първенство. Договорът на центъра бе до края на сезон 2009/10.
 
Перостийска, която изненадващо не попадна в състава на националния отбор, въпреки страхотния сезон, който направи, имаше нагласата да остане за още една година в Бургас. Предложението отново да замине зад граница обаче е било решаващо при избора й.
 
Така през новия сезон на поста център старши треньорът Петко Маринов ще разчита на новата американка Фей Мюлер, която бе привлечена в началото на август. Другите нови попълнения в състава са завърналата се Олена Самбурска, Мария Желязкова и Анета Митева, а контрактите си подновиха Анджела Тисдейл, Анна Соколан и Мария Цанкова.
 
В началото на октомври Лукойл Нефтохимик ще вземе участие в традиционния международен турнир за жени, домакин на който е турският Фенербахче. Надпреварата е от 7 до 10 октомври. Родното първенство при дамите стартира шест дни по-късно./БЛИЦ