“Спартак (Плевен) няма да се разпадне. Категоричен съм!”, отсече президентът на баскетболния клуб Цветан Антов пред BulgarianBasket.com.
„Всичките спекулации около разпадането на отбора не отговарят на истината. Аз бях изненадан как някои медии много бързо ни отписаха и закриха отбора. Всичко това се случи, когато ние същия ден играхме контрола с Дунав 2007 в Плевен. Е, може ли отбор, който се разпада, в същия ден да играе и мач. И другите отбори освобождават играчи, ние не сме първите и единствени. Вярно е, че имаме финансови затруднения, но положението не е чак толкова трагично както бе описано”, каза легендарният Антов.
Относно напускането на двама от най-добрите баскетболисти на тима, босът заяви: „Хрисимир Димитров и Роб Престън имаха предложения от други отбори и с оглед на положението бе по-добре те да отидат. Но всички останали състезатели, включително и Джо Кенърли остават и ще завършат сезона при нас. Искам да уверя всички, че със средствата с които разполагамеу ще приключим нормално този сезон и няма да имаме никакви затруднения. Проведох разговори с Роб и Хриси и ако догодина нещата се стабилизират и те имат желанието, могат да се завърнат в отбора”, допълни президентът.