Баскетболният ЦСКА е близо да се премести в чисто новата си зала. Тя е в местността „Къро“ на 4-ти километър. В края на 2015 година ръководството на клуба представи проект и започна строежа на залата, която вече е съвсем близо до завършването.

80% от реконструкцията и най-тежките ремонтни дейности за извършени. До пълното завършване на залата остават само довършителни работи по прилежащото ниско тяло, където са разположени сервизните и обслужващи помещения. Основната зала е готова, остава единствено да се закупят и монтират баскетболната настилка и електронното информационно табло, за което са необходими още малко време и средства. До този момент всички необходими документи са набавени, а също така в последната година бяха извършени ред важни строителни дейности.

Ето и основните от тях, които са публикувани в официалния сайт на ЦСКА:

- Основното (високо) тяло на залата е практически завършено.

- Монтирана е нова дограма, комбинирана със стъклени, облицовъчни тухли.

- Положена е хидро- и топлоизолация на покрива и топло изолация на стените.

- Положена е външна силикатна минерална мазилка по фасадите.

- Вътре залата е изцяло шпаклована и боядисана.

- Монтирани са осветителните тела.

- На тавана на залата са монтирани две тела от вентилационната и отоплителна инсталация на швейцарската фирма HOVAL.

- На пода на залата е положена изравнителна бетонова армирана настилка.

- Изградени са трибуните и монтирани седалките за публика.

- Изградени са три входа основен, служебен и авариен с прилежащата им инфраструктура, включително и рампа за достъп на инвалиди.

- Изцяло е изградена водопроводната и канализационна система на залата.

- Монтирани са външни метални врати.

- Към ниското тяло на залата е изградено допълнително котелно помещение и конферентна зала.

- Изградени са и обособени с преградни стени всички обслужващи и сервизни помещения, които включват: 4 броя съблекални за състезатели и още 2 съдийски съблекални. Фоайе с предвидено място за клубно кафе и фен магазин. Две офис помещения, треньорска стая, конферентна и фитнес зали.

В следващите месеци остават довършителните работи и електрическата инсталация по прилежащото ниско тяло на залата, монтаж на котлето и завършване на отоплителната и вентилационна система.

Строителните дейности по съоръжението продължават и към момента с очакване през 2018/2019 отборите на ЦСКА да играят в своята нова модерна зала, съобразена с изискванията на ФИБА и БФБ за провеждане на официални мачове и турнири.