Руският шампион ЦСКА (Москва) се класира за поредна година за Финалната четворка в Евролигата, след като взе мач номер 4 от плейофите, побеждавайки Каха Лаборал със 74:70. Възпитаниците на Евгений Пашутин измъкнаха успеха в края на срещата, след като губеха в резултата почти през цялото време. Така с 3-1 победи руските “армейци” ще се борят за трофея в Париж.

Тимът на Душко Иванович водеше през целия мач, като се огъна единствено в последните 3 минути на двубоя при резултат 70:67 в своя полза. Тогава "обичайните заподозрени" в състава на ЦСКА Джей Ар Холдън, Трейджън Лангдън и Рамунас Шишкаускас поеха инициативата и измъкнаха победата за своя тим, който отново получи шанс да атакува титлата в най-силния европейски клубен турнир.

Холдън приключи двубоя като най-резултатен за победителите с 19 точки, Саша Каун добави 18, а Трейджън Лангдън 16 за успеха.

Фернандо Сан Еметерио наниза 23 точки, а Брад Олисън приключи с 14 при поражението на баските, които не са се класирали за Финалната четворка на турнира от 2008 година.

Гръцкият вицешампион Олимпиакос се класира за втора поредна година за финалната четворка Тази вечер тимът от Пирея спечели мач номер 4 от плейофната серия срещу полския първенец Асеко Проком с 86:70.
Най-резултатен за Олимпиакос беше бившето крило на Атланта Хоукс Джош Чилдрес с 22 точки, 6 борби, 3 отнети топки и 1 асистенция, Милош Теодосич добави 15 точки, Линас Клейза наниза 14 точки, а Софоклис Скорцанитис се отличи с 12 точки и 7 борби за успеха.

Дейвид Лоугън отбеляза 18 точки, Куинтъл Уудс добави 16, а Дениъл Юинг се отличи с 14 при поражението на домакините от Проком./БЛИЦ