ЦСКА се подсили с двама нови играчи ден преди края на транферния прозорец и началото на третото завъртане в Националната баскетболна лига. "Червените", които заради свиването на бюджета се разделиха с чужденците си, сега изненадващо привлякоха американец - Камерън Грегъри. Освен това в ЦСКА се завърна и юношата Владимир Нанкински, който беше част от миналогодишния състав на тима на Росен Барчовски.

Американецът Грегъри е роден на 14 септември 1995 г. в Ню Джърси, САЩ. Висок е 205 см и играе на позиция тежко крило. Завършил е Лойола Колидж, където е играл четири години в NCAA.

Освен това носи екипите на тимове от Норвегия, Франция, Украйна и Чехия, а последно е част от състава на Спарта от Люксембург. През сезон 2023/2024 Грегъри играе в общо 3 двубоя, като има средни показатели от 14.3 точки, 14 борби и 2 асистенции за средно 37.7 минути на паркета.

За Нанкински това ще бъде втори период в състава на армейците". Той е юноша на "червените", за които игра между 2019 и 2023 г., а преди това бе и в отбора на Ахил. През лятото крилото премина в посока Лече, който е част от италианската Серия C Силвър. Освен това 19-годишният баскетболист се е изявявал и във втория отбор на столичани. С първия тим на ЦСКА има бронз в НБЛ и сребро от турнира за Купата на България.

Камерън Грегъри: