Президентът на Лукойл Академик Валентин Златев има намерение да превърне турнира „Лукойл ЕКТО Спорт" в ежегоден, съобщава “Меридиан Мач”. Догодина ръководството на „студентите" смята да покани други два европейски гранда - ЦСКА (Москва) и Фенербахче. В надпреварата най-вероятно ще се включат шест отбора.

Съперниците на Академик в първата надпревара в „Арена Армеец" Панатинайкос, Барселона и Цървена звезда похвалиха домакините и се изказаха повече от ласкаво за предоставените им условия. „С удоволствие ще дойдем отново", любезни бяха гостите.

„Всичко беше отлично. Организацията беше чудесна, а турнирът бе много силен с доста сериозни отбори. Определено престоят тук беше забавен. Нямахме никакви проблеми - от най-дребните до най-важните неща, всичко беше изпипано. Ние просто трябваше да си вършим работата и да играем", заяви най-атрактивният играч на ПАО Софоклис Скорцианитис, известен като Бейби Шак.

Той се завръща в гръцкото първенство след един сезон в Макаби Тел Авив. Преди това Софо бе част от големия враг на „зелените" - Олимпиакос. 27-годишният баскетболист е олимпийски вицешампион с Гърция.