Фаворитът ЦСКА (Москва) и гръцкия Олимпиакос се класираха за Файнъл фаур на Евролигата по баскетбол за мъже. Шесткратният шампион ЦСКА надигра испанския Билбао Баскет със 73:71 като гост и спечели четвъртфиналната серия с 3:1 победи. Звездата Андрей Кириленко, бившият играч на Юта Джаз, беше най-полезен за успеха на руснаците с 23 точки и 9 борби.
 
Олимпиакос също спечели серията срещу Монтепаски Сиена с 3:1 победи след успех в четвъртия мач със 76:69. Феновете на гърците запалиха факли в залата в Атина при успеха над италианците, което вероятно ще коства сериозно наказание за гръцкия клуб. Кайл Хайнс и Василис Спанулис бяха най-резултатни за Олимпиакос с по 19 точки.
 
ЦСКА и Олимпиакос се присъединиха за финалната четворка към Барселона, който спечели серията срещу УНИКС (Казан) с 3:0 победи. Последният полуфиналист ще бъде определен от двубоя между носителя на трофея Панатинайкос и Макаби (Тел Авив), които ще излъчат победител в пети решителен мач от плейофа. Файнър Фоур ще се проведе в Истанбул на 11-13 май.