Сдружението за обществено полезна дейност „Баскетболен клуб ЦСКА Червено знаме” организира безплатни тренировки по баскетбол на деца от 5 до 10 години под ръководството на инструктори. Идеята е на Васил Микулаш, който е шеф на организацията. Сред членовете и съмишлениците на сдружението са заместник министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, Александър Чакмаков, Артеник Арабаджиян, Димитър Пенев, Мария Гигова, Йорданка Христова, Стефан Хаджиниколов, Красимир Петров, Йордан Велков и Светла Петрова.
 
Министър Свилен Нейков и кметът на София Йорданка Фандъкова също са подкрепили инициативата за детски баскетболен празник в Борисовата градина през лятото.
 
 
„Искаме да възродим баскетбола в ЦСКА. В Борисовата градина на баскетболната площадка, след като я направим пригодна за игра, ще дадем възможност на децата да играят баскетбол. През лятото към инициативата ще се присъединят и различни хора на изкуството. Създадохме това сдружение за обществено полезна дейност, за да възродим баскетбола, който беше почти заличен. Тръгнахме от детските градини „Слънце” и „Латинка”. Стигнахме до договорка с г-н Нейков да бъде предоставена площадката за баскетбол, която се намира към Спортна София и там да се проведе тази проява. Ние ще осигурим всичко необходимо за децата. Договорихме се още, че в момента, когато се подпише договор с футболния ЦСКА, баскетболният клуб ще може да ползва залата и площадката. Това няма да се влия при смяна на собствеността на футболния клуб. Поканили сме премиера Бойко Борисов да е патрон на проявата това лято”, коментира Васил Микулаш.