ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

ЦСКА ликува в баскетболното дерби срещу Левски, надделявайки с 87:79 като гост. Така "червените" се класираха за полуфиналите в плейофите на НБЛ след 16 години отсъствие. От 2017 г. насам пък Левски за първи път е елиминиран преди полуфиналите.

Мачът тази вечер се игра в столичната зала "Триадица", а "армейците" спечелиха серията с 2:0 успеха, след като бяха надвили съперника с 94:77 в първата среща. 

За разлика от финала за Купата на България в края на март, когато Левски измъкна трофея от ЦСКА, тази вечер радостта е за "червена" България, след като възпитаниците на Росен Барчовски успяха да отмъстят на тима на Константин Папазов.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Двубоят в "Триадица" беше изгледан от четирима футболисти на Левски - Билал Бари, Филип Кръстев, Ноа Сонко Сундберг и Патрик-Габриел Галчев. 

"Червените" изиграха много силно първо полувреме, след което имаха аванс от 47:33. Възпитаниците на Димитър Ангелов намериха ритъма си през третата четвърт, като успяха да намалят пасива си до 59:66. В последния период ЦСКА отново поведе с двуцифрена разлика, а Левски намали пасива си до 6 точки - 73:79, но за повече нямаше сили. 

Най-резултатен за победителите стана Венцислав Петков с 20 точки, а Таменанг Чо се отчете с "дабъл-дабъл" - 16 точки и 10 борби. Андрей Иванов също реализира 16 точки, а Драган Зекович остана с 14 т. 

За Левски Джон Флорвиъс вкара 24 точки, а Алън Арнет остана с 19 точки. Николай Михайлов се отчете с 14 т. 

Съперник на ЦСКА в полуфиналната фаза ще бъде Балкан. Шампионите от Ботевград победиха Берое в серията с 2:0 успеха.

Серията между Академик (Пловдив) и Рилски спортист ще се реши в трети мач, тъй като вече победите са 1:1. Рилецо се наложи над Академик с 85:66 в пловдивската зала „Сила“ тази вечер и всичко ще се реши в „Арена Самоков“.

Черноморец пък затвори серията срещу Спартак (Плевен) след победа със 71:65 като гост в зала „Балканстрой“. Така „акулите“ чакат победителя от Рилски спортист и Академик на полуфиналите.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!