Гръцкият собственик на баскетболния ЦСКА Георгиос Стерянопулос доведе нещата до край. Преди броени минути стана ясно, че "червените" са отказали участие в първенството.

Ето и какво бе публикувано в сайта на българската федерация по баскетбол:

"След проведена среща в офиса на БФБаскетбол с ръководството на ПФК „ЦСКА 2007” АД, президентът на клуба Георгиос Стерянопулос официално декларира писмено следното: „Прекратява участието на отбора от всички състезания, било то на националната лига, или за националната купа, считано от днес, 06 Февруари, 2009 г.”.

Собственикът на клуба Георгиос Стерянопулос по-късно изпрати пет абсурдни предложения по какъв начин ще продължи да съществува клуба. Наглостта на гърка нямат край, след като той обещава да организира контроли за тима, след като той няма да участва в първенството на България.

Вижте какво предлага г-н Стерянопулос тук


По-рано този следобед отборът не се яви на мач за купата на България срещу Видахим. Срещата трябваше да започне в 18,00 часа в зала “Фестивална” във Видин, но гостите от София така и не пристигнаха.

Това означава, че “червените” губят служебно двубоя с 0:20 точки, след което отпадат автоматично от турнира. Освен това клубът трябва и да заплати сериозни финансови санкции. Според Член 42.2 за неявяване на отбор за участие в среща без уважителни причини глобата е в размер на 25 хиляди лева.

По-рано през деня се появиха информации за варианта служебна загуба, тъй като ЦСКА е поискал отлагане на двубоя, но клубът няма никакви основателни причини за това. Сърбинът Бранислав Прелевич, който е в основата на потъващия кораб, продължава да вилнее из Борисовата градина, а вчера дори получи правото освен спортно-технически директор да бъде и треньор на тима./БЛИЦ