ВИЖTE СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

ЦСКА заслужено победи Левски пред верните си фенове в собствената си зала с 81:67 (18:17, 20:15, 21:15, 22:20) в мач от 15-ия кръг на Националната баскетболна лига.

Aсовете на отбора Венци Петков и Брендън Йънг реализираха по 17 точки, а Виктор Гергов се отличи с много силна игра и отбеляза 13 точки за броени минути.

Претъпканата зала аплодира изявите на любимците си срещу достойните им опоненти от Левски, които показаха смелост и характер.

Настроението на феновете в арената беше помрачено само от неадекватните отсъждания на тримата съдии. Вместо да демонстрират равен критерий при отсъжданията си Венцислав Великов, Младен Субашиев и Илиян Цветанов вбесихa привържениците на "армейците" с неточностите си.

По едно време един от благодетелите на "червените" Александър Чакмаков скочи като ожилен oт мястото си на първия ред и изкрещя по адрес на единия от съдиите: "Венци, ако искаш да направиш мача равен, по-добре ние да излезем".

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Треньорът на ЦСКА Росен Барчовски също беше изумен от слабите рефери и на няколко пъти крещеше срещу тях с пълно гърло.

Наставникът на "сините" Дарин Ангелов показа отвращението си от съдийството с характерните за него красноречиви жестове, което му донесе техническо нарушение.

"Червените" бяха по-добри от съперника във всяка една от четирите част, като в първата поведоха с една, а до полувремето авансът им стана шест точки.

"Армейците" поведоха с 12 преди последната част, в която също не оставиха възможност на съперника за нещо повече и добавиха още 2 точки към преднината си.

Основният реализатор на "армейците" Георги Боянов се представи фантастично при овладяването на борбите - общо 11. 

За Левски над всички беше Зейн Ноулс с 15 точки.

"Червените" се доближиха на точка от лидера Черноморец, докато "сините" са на последната позиция в класирането.

 

ЦСКА спечели дербито с Левски

Публикувахте от Blitz Sport в Понеделник, 8 януари 2024 г.

 

ЦСКА победи Левски и зарадва верните си фенове

Публикувахте от Blitz Sport в Понеделник, 8 януари 2024 г.