ЦСКА се наложи над Черно море Тича с 99:64 (20:17, 24:16, 37:13, 18:18) като домакин в София в първи мач от петия кръг в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ). "Червените" постигнаха втора поредна и общо четвърта победа от началото на сезона, излизайки начело във временното класиране, докато варненци допуснаха пето поредно поражение и остават без успех от началото на сезона.

След равностойна първа част, завършила с преднина от 20:17 за домакините, те успяха да натрупат по-солиден аванс в края на втората четвърт и на почивката водеха с 44:33.

Последва много резултатна трета част за тима на ЦСКА, който се откъсна с 81:46 преди финалните 10 минути и до края мачът се доиграваше.

Най-голямата разлика в срещата достигна 42 точки в полза на домакините.

Иван Спиров бе най-резултатен за победата на ЦСКА с 20 точки, 9 борби и 4 асистенции, а с 16 точки и 9 борби се отчете Александър Радукич. Кейлъб Уесън и Венцислав Петков отбелязаха по 14 точки, като Уесън овладя 11 борби и подаде 5 асистенции, а 13 точки и 6 асистенции добави Брандън Йънг. За "червените" двубоя пропуснаха Георги Боянов и Маркъс Хамънд,  но в игра се завърна Венцислав Петков.

За Черно море Тича с 25 точки и 8 борби завърши Ейвърил Ъгба. Варненци бяха в скъсен състав от само 8 състезатели за гостуването в София.

В следващия кръг Черно море Тича ще приеме Черноморец на 11 ноември, а два дни по-късно за ЦСКА предстои гостуване на Рилски спортист.