Спартак (Плевен) започна с победа новия сезон в Националната баскетболна лига. Тимът надви ЦСКА с 91:65 на негов терен в първия мач за „червените“ в елита след 13-годишна пауза.

Барет Бенсън завърши с 21 точки за победителите, а за ЦСКА Райли Оуенс записа 17.

В следващия кръг ЦСКА гостува на Шумен, докато за Спартак предстои домакинство на Левски.

Празнична атмосфера, подкрепа от фенове и шампиони белязаха срещата. Велики имена на ЦСКА през годините Петко Маринов, Тодор Богданов, Иван Ценов, Любомир Амиорков, Станислав Станков и Йордан Бозов също дойдоха да подкрепят тима в първия му мач. В залата пристигна и легендата на Левски Атанас Голомеев, който има шампионска титла и с "червените".

На трибуните бяха още президентът на БФБаскетбол Георги Глушков и собственикът на генералния спонсор efbet Цветомир Найденов.

Главният треньор на боксовия ЦСКА Михаил Таков, заедно с неговия възпитаник Кубрат Пулев, и много други знакови имена за "армейците" дойдоха в залата, за да уважат официалния старт на отбора в НБЛ.

Пристигна и голяма част от последния шампионски женски отбор на ЦСКА в баскетбола, начело с Георги Божков, които спечелиха златен требъл - титла, купа и Адриатическата лига през 2007. Те бяха посрещнат от председателя на баскетболния клуб Роберт Гергов и от члена на Управителния съвет Александър Чакмаков.