Баскетболистите на ЦСКА започнаха с победа новия сезон във втора дивизия. В понеделник вечер в столичната зала "Триадица" "червените" надвиха Локомотив (София) с 86:80 в изключително оспорван мач, в който победителят не бе ясен до последно.

Двубоят започна много оспорвано и с чести смени на водачеството. И двата тима обаче изпитваха трудности при стрелбата от далечно разстояние, а след десет минути игра Локомотив водеше с 18:16. През втория период резултатността се вдигна, като играта продължи кош за кош и на почивката равенството бе възстановено – 43:43. 

След паузата ЦСКА взе леко предимство и за кратко поведе с 9 точки, а преди заключителната четвърт бе напред с 62:56. Авансът на „червените“ стана двуцифрен за първи път в мача в началото на последната част. Локомотив обаче не се отказа и на два пъти се доближи само до 3 точки, но "армейците" удържаха водачеството си и спечелиха.

Виктор Гергов записа 17 точки и 8 борби за ЦСКА, воден от треньора Христо Ценов. Стоян Кайнаров реализира 16 точки, с дабъл-дабъл от 13 точки и 14 борби е Асен Попов. 

Едно от новите попълнения на Локомотив – Борис Войков, бе най-резултатен за тима с 34 точки, 26 от които вкара само до почивката. Той направи дабъл-дабъл, като овладя и 13 борби, но допусна и 8 грешки. По 18 точки отбелязаха Стефан Янев и Радослав Колев (13 борби).