ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

ЦСКА победи шампиона Балкан в Ботевград с 95:86 (26:19, 17:25, 23:26, 29:16) и излезе на второ място във временното класиране в мъжкия ни баскетболен елит след лидера Черноморец.

"Червените" бяха водени днес от Даниел Клечков заради наказанието на старши треньора Росен Барчовски. Той и помощникът му Давидов се справиха блестящо с никак нелеката задача. Баскетболистите на ЦСКА бяха много по-спокойни, хладнокръвни и уверени в сравнение с предишните мачове и изнесоха рецитал на шампионите. Стрелбата им спореше, почти не допускаха грешки от линията на наказателните удари. 

След двубоя балансът на „армейците“ е 7 победи и 3 загуби. Балкан пък е четвърти с 6 успеха и 4 поражения.

Георги Боянов блесна за ЦСКА с 27 точки и 7 борби. Кейлъб Уесън приключи с дабъл-дабъл от 21 точки и 10 борби, Брандън Йънг добринесе за успеха с 19 точки, 7 борби и 5 асистенции, Венцислав Петков и Александър Радукич вкараха по 11 точки.

Най-добър за домакините беше Димитър Димитров с 24 точки. Малик Топин отбеляза 16 точки и записа 7 борби, Карл Липс се отчете с 13 точки, а Майкъл Диксън с 12 точки и 5 асистенции.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

ЦСКА дръпна смело в първата част, но във втората домакините се окопитиха и интригата на паркета се завърна. В първите минути на третата част обаче Балкан пак забуксува, от което гостите са възползваха по най-добрия начин.

В заключителната част двата тима си размениха няколко точни коша, като балканци даже поведоха със 77:72. После обаче ЦСКА натисна газта и стигна до равенство 82:82.

След това домакините направиха грешка, а Александър Радукич я наказа с точен изстрел от тройката за 82:85. Брандън Йънг задържа триточковия аванс на "червените" с маркова стрелба от средно разстояние, като така резултатът на влизане в последните две минути бе 84:87. Девин Харис отвърна с мълниеносен пробив за 86:87. За повече обаче Балкан нямаше сили и не отбеляза повече точки, а в крайна сметка ЦСКА спечели с 95:86.

Грозно впечатление остави публиката в Ботевград, която първо псуваше гостуващия тим, а накрая взе да обстрелва с ужасяващи ругатни и своите баскетболисти. Минута преди края феновете взеха да си тръгват от залата. 

БАЛКАН – ЦСКА 86:95
Стартови петици
БАЛКАН: Девин Харис, Мартин Сотиров, Карл-Йохан Липс, Димитър Димитров, Малик Топин
ЦСКА: Брандън Йънг, Венцислав Петков, Георги Боянов, Александър Радукич, Кейлъб Уесън