Ръководството на ЦСКА е на път да направи нова важна стъпка по възраждането на баскетболния клуб. Президентът на новосъздадения "червен" тим Роберт Гергов е близо до подписване на договор за наем на залата на стадион "Българска армия", пише "Тема Спорт".

Домът на "червените" вече 5 години е тотално занемарен, покрит с мухъл, изпопадали мазилки, а в момента служи еиднствено за склад на седалките от ВИП ложата на сектор "А".

Гергов е в напреднали преговори с ръководителите на футболния тим Димитър Борисов и Иво Иванов. Очаква се в близките дни "Титан" да подпише договор за преотдаване под наем на залата. На този етап не е ясно, дали баскетболните армейци ще плащат аренда за нея, или ще влязат във владението и безплатно. Дори да има наем, той ще бъде символичен.

Целта на ръководството на БК ЦСКА е да направи ремонт на залата на "Българска армия" и там да тренират децата от школата. Както е известно, "армейците" тръгнаха с проект, който в първата гоидна включва 10-годишни таланти, селектирани от Христо Ценов.

Идеята е да се вложат 100 000 лева в тоталното освежаване на залата, което да приключи до края на тази година. През това време децата ще тренират на "Академик".

Вземането под наем на "Българска армия" няма връзка с големия проект, който има ръководството на ЦСКА за една от залите на "Червено знаме". Там договорът с министерството също ще бъде подписан в близките дни и е ще бъде минимум за 10 години.