ЦСКА записа домакинска победа с 83:79 над Спартак (Плевен) в мач от редовния сезон на НБЛ. С това плевенчани увеличиха на три серията си от поредни загуби в първенството. „Армейците“ пък се изравниха с шампиона Балкан на второто място във временното класиране. Срещата беше изгледана от бившия финансов министър Милен Велчев.

Мачът беше изключително оспорван, като водачеството в резултата постоянно се променяше. „Червените“ взеха аванс от 81:79 само 47 секунди преди края, когато Кейлъб Уесън вкара тройка. В оставащото време до края Георги Боянов вкара два коша от наказателната линия и оформи крайния резултат.

Най-резултатен за победата на ЦСКА беше именно Боянов, който завърши с 27 точки и направи 7 борби. Маркъс Хамънд и Уесън добавиха по осем точки. Джонил Фъджет и Родни Първис се отличиха с по 23 точки за Спартак (Плевен).

В следващия кръг „армейците“ ще гостуват на лидера в класирането Черноморец. „Червените“ за момента имат 12 точки, с две по-малко от бургазлии. Спартак (Плевен) е шести с 10 точки, а в следващия си мач гостува на Шумен.

В другия мач от днешната програма на НБЛ Миньор (Перник) постигна домакински успех над Берое с 92:79. Перничани са десети с девет точки и в следващия се мач играят с последния в класирането Академик (Пловдив). Берое е осми с 10 точки, а в следващия си мач гостува на Черно море.