Президентът на баскетболния Спартак (Плевен) Цветан Антов категорично заяви, че клубът няма да бъде закриван. По-рано днес се появиха информации, че легендарният тим е пред фалит заради огромна финансова криза.
 
Антов призна пред БТА, че от две години Спартак изпитва по-сериозни финансови проблеми. С появата на кризата у нас средствата от спонсорите са намалели. Въпреки това клубът нямал финансови задължения към фирми, освен към превозвача и към състезатели от представителния професионален тим. На баскетболистите им дължат по около четири заплати, но това се е натрупвало с времето.
 
Антов бе категоричен, че ще продължат да търсят изход от създалата се ситуация.
"Имаме юни, юли и август, за да търсим и се надявам да получим финансова подкрепа. Няма да се предадем", коментира той.
Според него са им в тежест средствата, които изразходват за поддръжката на общинската зала "Балканстрой" за ток, за отопление и за почистване - около 50 000 лева. "Не знам друг клуб в страната, който да харчи пари за залата, където играе", каза Антов.
Той смята, че общината може да подкрепи клуба с повече средства. По повод коментарите, че клубът е частен, Антов поясни, че е регистриран като сдружение с нестопанска цел и обществен характер. "Клубът не е частен и не е мой", отсече легендата на плевенския баскетбол.