Баскетболното „Турне на Левски“ стартира на 6 август, събота, от 17,00 часа в двора на 42 ОУ в квартал „Хаджи Димитър“. За втора поредна година баскетболен клуб “Левски” прави турнири по стрийт-баскетбол за всички любители на играта без значение от пол и възраст. По време на баскетболния празник край кошовете ще има треньори от школата на “Левски”, които ще дават на всеки желаещ съвети за неговото развитие. По време на Турнето ще има записвания и за школата на “Левски” за всички, които желаят да тренират в клуба и демонстрират потенциал.

И тази година всеки участник ще получи състезателна фланелка в цветовете на “Левски”. Това лято на нея има и номера, и името на най-голямата звезда на тима през изминалите два сезона Арън Харпър. В пет поредни седмици „Турнето на Левски“ ще премине през дворовете на столичните училища, в които миналата година имаше най-голям интерес към инициативата.

„Надявам се отново много ученици да дойдат на мачовете, както стана преди година. За тях това е отличен шанс да поиграят баскетбол, да получат ценни съвети от нашите специалисти, а и да бъдат забелязани за някои от нашите отбори“, коментира ръководителят на школата Ивайло Равуцов./БЛИЦ