Желко Обрадович и Фенербахче взеха реванш от Димитрис Итудис и ЦСКА (Москва) за загубата на финала на миналия сезон на Евролигата и в мач от настоящото издание на турнира се наложиха с 95:79 след продължение в руската столица. Срещата беше двубой между учител и ученик, тъй като Итудис дълги години беше асистент на Обрадович в Панатинайкос. Преди мача гръцкият специалист беше награден за най-добър треньор на Евролигата за годината.

Българският баскетболен талант Йордан Минчев не игра за успеха на Фенербахче. Екпе Удо завърши с дабъл дабъл за „канарчетата“ - 17 точки и 11 асистенции. Боби Диксън наниза 25 точки и направи 6 асистенции. Никола Калинич вкара 13, Джеймс Нънали добави 11, а Ян Весели – 10 точки.

Милош Теодосич направи поредния си силен мач за ЦСКА (Москва) и отбеляза 21 точки. Андрей Воронцевич вкара 15, Никита Курбанов наниза 12, а Аарън Джексън завърши с 11.

С този успех Фенерчахче събра актив от 9 победи и 5 пет поражения и вече е на пето място в класирането на Евролигата. ЦСКА (Москва) загуби едва за втори път през сезона, но остава лидер в подреждането, тъй като има 12 успеха.