Капитанът на баскетболния шампион Лукойл Академик Тодор Стойков подкрепи Националната кампания на Министерството на спорта "Аз обичам спорта" и проведе час по физическо възпитание с ученици от 5-ти и 6-и клас на 105 СОУ "Атанас Далчев" в столицата. Той показа изключителен подход и добър треньорски усет за работа с деца и успя да мотивира тяхната екипност.

Малчуганите го гледаха в очите и с удоволствие участваха в баскетболните щафетни игри. Преди да завърши часа се изигра мач, в който се включи и Стойков.

"Поводът за провеждане на този час е много приятен. Кампанията "Аз обичам спорта" е много добра идея, която има доста добър отзвук навсякъде в страната, затова е хубаво да продължи и занапред. Спортът може само да помогне за развитието на всички тези млади хора. Аз съм сред деца, които виждам, че обичат да спортуват. Днес някой от тях играха много добре за възрастта си и съм убеден, че те ще продължат да спортуват. Самият аз започнах да играя баскетбол точно на тяхната възраст, затова днес съм амбициран да помогна на кампанията и да бъда тук сред децата. Този час ме върна 20 години назад, когато за първи път влязох в залата, а сега съм доволен, защото видях радостта в очите им", каза след часа Стойков.

От името на Министерството на спорта той подари на училището спортни принадлежности и раздаде много автографи върху фланелките и картичките на Националната кампания "Аз обичам спорта".

Накрая в почетната книга на СОУ "Атанас Далчев" Тодор Стойков остави специално пожелание възпитаниците му да множат спортните успехи и посети музея "Настояще и бъдеще", в който се съхранява историята с всички постижения на училището.

30 000 деца, организирани в над 300 прояви в повече от 160 общини взеха участие в инициативата "Аз обичам спорта", която се проведе през целия месец май./БЛИЦ