Националният отбор на България за девойки U18 завърши без загуба груповата фаза на европейското пъвенство в дивизия "B", което се провежда в Плоещ. В последния си мач тимът ни надви убедително Северна Македония с 89:44 за четвъртата си победа на шампионата, след като още преди тази среща си бе гарантирал място на четвъртфиналите.

По програма мачовете от групите завършват на 7 август, като след изиграването им ще стане ясен и съперникът на нашите във фазата на елиминациите.

Малко повече от три минути само бяха необходими на българките да се откъснат с двуцифрена разлика, като след първата четвърт те бяха напред с 31:10. Успеваемостта им донякъде и очаквано спадна през втория период, но те поддържаха солидна преднина и на почивката се оттеглиха при 46:21, а голямата разлика позволи на Маргарита Маринкова рано да завърти целия си състав.

Ситуацията не се промени и след паузата. България продължи да увеличава аванса си и до края спечели още по-убедително, след като доминираше във всички фази на играта.

Николета Стойнова завърши с 13 точки и 7 борби за успеха, по 12 точки отбелязаха Деница Манолова (7 борби, 5 асистенции) и Елена Драгоева (7 асистенции), а дабъл-дабъл от 11 точки и впечатляващите 16 борби, от които 9 в нападение, направи Димана Костова, записвайки и 5 асистенции.