Финалите на НБА привличат вниманието на целия свят. Една случка от финалите, която няма отношение към спортното естество на събитието, генерира разгорещени дебати. Милиардерът и миноритарен акционер в Голдън Стейт Уориърс Марк Стивънс избута по време на игра гардът на Торонто Раптърс Кайл Лоури.

В резултат на това, Стивънс беше глобен с 500 хил. долара и получи забрана да присъства на събития на NBA в продължение на 1 година. Според репортаж на NBC News, Стивънс няма да се размине толкова лесно, тъй като Голдън Стейт Уориърс планира да го натисне да се раздели с миноритарния си дял в отбора. Ако това се случи, милиардерът ще добави сериозна сума към банковата си сметка, която навярно ще му помогне да забрави унизителния момент.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Стивънс се присъединява към Голдън Стейт Уориърс през 2013 г., придобивайки дела на Вивек Ранадив, като впоследствие оглави група инвеститори, които придобиха през тази година друг отбор от NBA - Сакраменто Кингс. Оценката на отбора на Уориърс възлиза на 750 млн. долара по онова време, сочат данните на Forbes. След пет поредни достигания до финалите на NBA и чисто новата зала на стойност 1.3 млрд. долара Chase Center, която ще отвори врати през следващия сезон, оценката на отбора вече достига 3.5 млрд. долара. Това е ръст от 367%, което е и най-високото повишение сред всички останали отбори от NBA. Новата зала ще бъде първата голяма такава в Сан Франциско. Тя е част от реновиране на квартала Mission Bay, като приходи в размер на 2 млрд. долара от новата зала, идващи от спонсорства, наематели на луксозни площи и предварителна продажба на билети. С други думи, отборът на Голдън Стейт Уориърс има солидни приходи и няма нужда от инвеститори като Марк Стивънс.

Продажбата на миноритарни дялове в спортната индустрия не е висша математика. Тези сделки често се случват при не особено високи цени, тъй като миноритарната собственост не дава никаква реална власт при вземането на решения, свързани с политиката на отбора. Ако все пак Стивънс бъде принуден да продаде дела си на други акционери, сред които водещи инвеститори са Джо Лейкъб и Питър Губер, то милиардерът може да увеличи банковата си сметка с не лоша сума, дори за неговите стандарти. Стивънс притежава 8% от отбора, което означава, че може да прибере печалба от 180