Украинската баскетболистка Олена Самбурска се присъедини към отбора на Монтана. Заради проблеми с издаването на работна виза 173-сантиметровият гард закъсня за старта на подготовката на северозападния тим. Преди първата тренировка в зала „Младост” Самбурска уверила старши треньора Николай Буруков, че през цялото това време е подържала форма.

24-годишната националка на Украйна е седмото ново попълнение в селекцията на Монтана. Преди нея с бронзовите медалистки от миналия сезон договор подписаха сънародничката и с български паспорт Анна Соклолан и Стефка Николова, които идват от Нефтохимик (Бургас), Ралица Василева (Левски) и черногорките Биляна Павлович (АЕЛ-Кипър) и Николина Попович (Будочност).

В началото на седмицата с Монтана парафира и сочената за една от най-големите таланти на българския баскетбол Ивона Илиева. 15-годишният плеймейкър е възпитаничка на школата на Черно море Одесос (Варна), а през юни изведе столичния Септември до шампионската титла при кадетките до 16 г.

Контузиите на черногорските баскетболистки на Монтана 2003 Биляна Павичевич и Николина Попович са отшумели. В петък тимът на Николай Боруков гостува на „Левски“ в контролна среща, която ще се играе в зала „Универсиада“ от 15:00 часа. На следващия ден е двубоят с Рилски спортист в Самоков.