Масов бой си спретнаха баскетболистите на Рилски спортист и Черно море. Двата тима играха решителен трети четвъртфинален плейоф в първенството в Самоков. След два мача серията бе 1:1 победи. В крайна сметка Рилецо победи със 102:101 след продължение и се класира за полуфиналите.

Нервите и на двата тима не издържаха седем минути преди края на мача. В този момент Рилецо имаше преднина от пет точки. Сбутване между Димитър Маройевич, Владимир Мийович и Александър Янев прерасна в ужасен бой, в който се включиха всички състезатели. След като всичко свърши, бе взето решение да бъдат изгонени по 8 играчи и от двата отбора и тимовете завършиха срещата с по четири човека. В редовното време мачът завърши 82:82, а в самото начало на продължението Тихомир Желев напусна за пет лични нарушения, и така Черно море дори завърши срещата с трима човека.

Рилски спортист спечели серията с 2:1 победи и продължава към полуфиналите, където ще срещне Лукойл Академик.

За победителите най-резултатен беше Иван Лилов 25 точки. Александър Груев се включи с 19 плюс 7 асистенции, а Мартин Маринов добави 17 плюс 6 борби. С по 12 точки пък се отчетоха Драгомир Мароевич и Владимир Мийович.

За варненци Васил Кьосев завърши с най-много точки – 23. С по 21 точки се включиха Александър Янев (16 борби), както и Тихомир Желев (5 тройки). 14 точки вкара Милчо Борисов, а 13 – Николай Колев./БЛИЦ