Уникален пожар обзе баскетболната зала в Ботевград, предаде кореспондент на БЛИЦ. Огънят се разгорял заради прехвръкнала искра от електрожените, с които работници извършвали ремонтни дейности в момента. Става въпрос за тренировъчната зала в града, която е на гърба на зала “Балкан”, в която отборът играе домакинските си мачове. В града съоръжението е познато като малката зала, която се използва за тренировки, а в нея спортуват и доста граждани при лошо време.

Пожарни коли от Ботевград и Правец веднага били на мястото на инцидента. Оказа се обаче, че пожарните коли от Ботевград не разполагат с вода и пяна. Местните огнеборци обаче получили подкрепа от колегите си от Правец и още съседни градове.

След около 2 часа цялата сграда е изгоряла, останала е само конструкцията. На мястото е кметът на града Георги Георгиев, баскетболисти, хора от ръководството на Балкан. Пострадал е и намиращият се близо до залата хотел “Балкан”.

Въпросната зала стана обект на местни раздори преди известно време. Градоначалникът искаше да прави зимна пързалка на територията на съоръжението, а против идеята бяха президентът на баскетболния клуб Иван Гавалюгов. Неговият мотив бе, че при евентуално изграждане на пързалка, няма да има място за тренировки./БЛИЦ

9.jpg