Руският УНИКС (Казан) и френският АСВЕЛ Вильорбан ще се изправят един срещу друг тази вечер във финала на квалификационния турнир за участие в Евролигата. На полуфиналите УНИКС надделя над Апоел (Йерусалим) с 82:71, докато във френски сблъсък АСВЕЛ победи Страсбург със 74:65.
 
Руският тим, финалист в Еврокъп от миналия сезон, успя да обърне Апоел през второто полувреме, наваксвайки пасив от 6 точки на почивката. Най-добър за руския тим беше американецът Д'Ор Фишър - 16 точки. По 15 добавиха Никос Зисис и Къртис Йерелис. За израелския отбор Джоузеф Джоунс вкара 12, Брейси Райт и Дъруин Китчен реализираха по 10, а бившият играч на Лукойл Академик Донта Смит остана с 9 точки.
 
АСВЕЛ надигра трудно Страсбург, а срещата се реши в последната част. За 17-кратните шампиони на Франция над всички беше американецът с грузински паспорт Торийн Грийн - 15 точки, а още четирима негови съотборници вкараха по 10 или повече. За Страсбург единствено центърът Али Траоре и крилото Мат Хауърд минаха границата от 10 точки.
 
Двубоят между АСВЕЛ и УНИКС е тази вечер от 21:45 часа българско време в Остенде, а победителят ще допълни група "А" в Евролигата и ще гостува на Анадолу Ефес в Истанбул в първия мач от груповата фаза.