Българският баскетболен национал Калоян Иванов и съотборниците му в Кахасол (Севиля) се класираха за финала на втория по сила европейски клубен турнир - Юрокъп. Тази вечер в Тревизо отборът на Жоан Плаза би домакина на Финалната четворка в надпреварата - Бенетон със 75:63. Както е известно, освен варненеца тази вечер в състава на Кахасол ликуваше и плеймейкърът на българския национален отбор по баскетбол - Ърл Калоуей. На 17 април (неделя) Калоян Иванов и Кахасол се изправят в директен сблъсък за трофея срещу руския гранд УНИКС (Казан).

С това страхотно постижение Калоян Иванов се превърна в първия българин, стигнал до толкова високо ниво в Юрокъп и едва втория за последните 10 години, стигнал до такова ниво в евтотурнирите. Както е известно, през 2001 година Васил Евтимов спечели Купа "Сапорта" с екипа на гръцкия Маруси.

Иванов престоя на терена 14:37 минути и завърши с 4 точки и 4 борби. Най-резултатен за испанците бе Тарик Кърсей с 16 точки, а Луис Бълок и Пол Дейвис приключиха срещата с по 14. Масимо Болери вкара 15 точки за домакините, а Стефан Маркович добави 13.