Кандидатурата на “Левски” за участие в мъжката баскетболна Адриатическа лига ще бъде разглеждана утре, съобщи членът на управителния борд на Лигата Змаго Сагадин в Любляна.
 
“На утрешното заседание на Борда ще бъдат обсъдени кандидатурите на пет клуба за участие в Адриатическата лига. Израелският Макаби е съвсем близо до приемането си за член. Подобно желание имат македонският МЗТ Скопие, турският Ефес Пилзен, австрийският Виена и българският “Левски”. Окончателното решение ще стане ясно в средата на юни, когато завършат националните шампионати”, заяви Сагадин.
 
Цялото ръководство на Адриатическата лига в момента е в Любляна. Словенската столица е домакин на финалната четворка на турнира. Полуфиналите Партизан – Будучност и Олимпия – Кърка са днес.
 
Още през януари треньорът на “Левски” Константин Папазов призна, че клубът води преговори за включването си в Адриатическата лига. През настоящия сезон в турнира участваха 4 сръбски отбора, 4 хърватски, 2 словенски, 2 босненски тима и по един от Черна гора и Чехия./БЛИЦ