Ужасен инцидент помрачи финалите в колежанското първенство по баскетбол на САЩ, след като гардът на Луисвил Кевин Уеър счупи крака си по брутален начин, при наглед безобидна ситуация. Той отскочи да направи блокада при опит за стрелба на съперник от зоната за трите точки, но при приземяването глезенът и коляното на десния му крак поддадоха едновременно. Уеър се строполи близо до резервната скамейка на другия отбор - Дюк, а срещата беше прекратена за около 10 минути.

"Когато се приземи, чух счупването. След това видях, че костта му е излязла и просто веднага паднах на земята", заяви съотборникът му Ръс Смит след мача, който Луисвил спечели с 85:63 и се класира за финалната четворка в колежанското първенство.

След прекъсване от около 10 минути Уеър беше изнесен на носилка, а съотборниците му, легендарният треньор Рик Питино и цялата зала бяха обляни в сълзи. След това играчът бе закаран в болницата, където претърпя операция, но все още няма информация колко време ще трае възстановяването му. След първите интервенции главният лекар Майк Такахара поднесе радостната вест, че един ден Уеър отново ще играе баскетбол, въпреки бруталното счупване на десния си крак.

"Не мисля, че някой от нас, предвид видяното, можеше да го преодолее, ако Кевин не бе казал 12 пъти на съотборниците си, че иска да спечелят заради него", заяви след двубоя Рик Питино.

Въпреки ужасяващата контузия, Кевин Уеър демонстрира същинско геройство, държейки се мъжки и подканвайки съотборниците си да доиграят мача и да го спечелят: "Спечелете заради мен!".

При излъчването на видеозаписа от инцидента някои медии в САЩ поставиха надпис, че хората със слаби нерви могат да бъдат стресирани и кадрите не са желателни за гледане.



* Заб: Видео кадрите и снимките не са подходящи за деца под 18 години и за хора със слаби сърца.

bask3.jpg

bask4.jpg

bask.jpg

bask2.jpg