ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Българският шампион по баскетбол Лукойл Академик ще участва в Единната лига ВТБ от сезон 2013/14, съобщават руските издания.
 
Оригиналната информация е на блогът в “Туитър” “Sport Inside”, който твърди, че публикува само новини, проверени от достоверни източници.
 
Според информацията “студентите” в момента подготвят документите за участие в турнира, който се провежда паралелно с националните шампионати и европейските клубни турнири.
 
Единната лига ВТБ е създадена през 2008 г. и в нея участват 20 отбора от 9 държави. Основен спонсор е банката ВТБ. В петък титлата от последното изадие на турнира взе ЦСКА (Москва).
 
Русия се представлява от ЦСКА (Москва), УНИКС (Казан), Локомотив (Краснодар), Химки, Спартак (Санкт Петербург), Нижни Новгород, Красние Криля (Самара), Енисей (Красноярск) и Триумф (Люберци).
 
Украйна е представена от Азовмаш (Мариупол) и Донецк, а Литва от Лиетувос Ритас, Жалгирис и Нептунас. Участват латвийският ВЕФ (Рига), чешкият ЧЕЗ Нимбурк, казахстанският Астана, естонският Калев, беларуският Цмоки-Минск и полският Туров.