Босът на Лукойл Академик Валентин Златев заслужено ликуваше със своите състезатели след десетата поредна шампионска титла. Отборът спечели финалния плейф срещу “Левски” с 3:0 победи.

“Несравними са емоциите между титлите в различните години. Винаги е голямо щастие, когато трудът през целия сезон се увенчава с успех и си шампион отново. Първата титла беше най-емоционална, но всяка следващата е все по-изстрадана. Момчетата ще почиват, след това ще започнем подготовка за догодина. Мисля, че имаме добър състав. Може би ще има съвсем малки подобрения. Ще търсим при всички положения тежък център. Ще атакуваме и първенството, и европейските турнири”, заяви Валентин Златев.

“Пробив в Европа остава голямата цел и е поръчано на Марин Докузовски в писмен вид. В Европа, колкото по-напред, толкова по-добре. В условията на криза е тежко, но при реални шансове за класиране, ще мислим и за увеличение на бюджета. Да кажем, че участие в Евролигата е мечта”, завърши босът на баскетболния Лукойл Академик./БЛИЦ