Срещата между членовете на УС на Федерацията по баскетбол и Валентин Златев отново бе отложена. Шефът на Лукойл трябваше да приеме тази седмица Симеон Варчев, Георги Глушков, Росен Барчовски и още шестима членове на Управителния съвет, за да се разисква евентуалното му избиране за президент на централата. Както е известно, основните фигури баскетбола у нас се обединиха около евентуална кандидатура на Златев за шеф на баскетболната централа след внезапната кончина на Михаил Михов.

Първоначално срещата трябваше да се проведе около 20 април. Впоследствие тя бе отложена за след Великден, но и до вчера нямаше резултат. Шефът на Лукойл е уверил членовете на УС, че може да ги приеме в средата на май. Причините за дългото отлагане са ангажиментите на Валентин Златев, свързани с петролната му компания и постоянните му пътувания в чужбина.

“Да, вярно е, че не успяхме да се срещнем. Това, което и аз разбрах е, че, разговорът ще бъде проведен около 15-16 май. След това ще има Управителен съвет, на който да дискутираме резултатите от срещата", призна вицепрезидентът на Евроинс Черно море Симеон Варчев./БЛИЦ