Юношеският национал Николай Вангелов остава в Италия за още една година. 18-годишният баскетболист подписа договор с втородивизионния ПМС Торино. През миналия сезон Вангелов бе част от италианския Баскет Норд Барезе от град Бари, който играе в трета мъжка дивизия.

213-сантиметровия ни център е в Италия през последните три години, като първите две прекарва в Сан Северо, а по време на престоя си там преминава през проби в Бенетон Тревизо, Реджо Емилия и Виртус Болоня.

“Според мен отборът ни е много добър, всички момчета са талантливи и мисля, че можеше да се представим много по-добре. Със сигурност можеше да влезем в осмицата. Много съжалявам,че паднахме така накрая срещу Португалия. Цял мач водим с 10 точки и накрая не знам какво стана, обърнаха ни и от там всичко се срина и загубихме. След това целият отбор нямаше желание за игра и за победа.

Чувствах се много добре в отбора, хареса ми и съм доволен . С момчетата от отбора и треньорите бяхме много добър екип . Всички са много позитивни. Не е имало стрес и нерви, както предишни години.

От тук нататък ми предстои участие във втора лига в Италия. Подписах за една година с отбора на ПМС Торино и се надявам да играя повече време и да трупам опит", сподели Вангелов пред "БГбаскет".