Помощник-треньорът на националния ни тим по баскетбол Тити Папазов коментира поредните словесни атаки към него от страна на заместник-председателя на варненския Черно море Симеон Варчев.
„Наистина много мислих. Много неща ми минаха през главата. Ще бъда безкрайно честен и ще споделя две неща, които ги знаят много малко хора. Има две причини за атаката според мен. Едната причина е директна атака към Пини Гершон. И понеже нямат сърце да я направят директно към него, я правят чрез мен. Дано да не е това.
Другата причина е,  че вероятно много съм засегнал г-н Варчев преди 9 години. На 8 юни 2000 година играем финал с Черно море. Пети мач в София, голям сблъсък, всички знаеха, че това е последният мач на г-н Варчев. Уважавам безкрайно много това, което е направил г-н Варчев и варненският баскетбол без него би бил невъзможен. Тогава прекалих сигурно и ще ви кажа какво казах. След мача той не ме поздрави, но вие знаете, че съм си нахален. Отидох и му рекох: „Свалих те от трона. На 60 години си и три пъти си станал първи в живота си, единият път с измама 1985-та година. Аз съм на 33 години и до 60 няма да мога да ги преброя.” Ако това е довело до тази омраза…
Факт е, че 2004-та година, когато ставам треньор на ЛукОйл Академик, се обажда на Сашо Везенков и казва: „Вие луди ли сте? Защо го взимате?” Везенков казва: „Не, аз. Питай Глушков. Той ме посъветва, че това е най-правилният избор. Миналата година на Управителния съвет, когато започва да се коментира моето евентуално връщане в Левски, Варчев казва на Юлия Боянова: „Ще те убия, ако го върнете!”
И същият този човек ми се обади след мача в Плевен и каза: „Само ти и никой друг може да управлява американците. Поздравявам те”. Обади ми се като паднахме от Русия и каза: „Много те моля, знам, че само ти може да повлияеш на Пини, да свие състава.”
С всичко съм съгласен с г-н Варчев. Най-нормалното е, като толкова милее за баскетбола, да беше дошъл при нас в хотела във Вроцлав. Нямаше как да комуникира с Пини, защото има обективни причини. Имаше възможност в Полша. Да беше ни посъветвал, а после да ни съди”, завършва Тити Папазов.