Черно море Одесос ще играе в Националната баскетболна лига при жените от следващия сезон. Това съобщи старши треньорът на тима Венци Гечев.

"Благодаря на ректора на Икономическия университет във Варна проф. Пламен Илиев, който ни подаде ръка, и съвместно със състезателки на висшето училище и момичета, родени между 1998 и 2000 година, ще направим амалгама да играем при жените", коментира Гечев.

Все още не е уточнено името, под което отборът ще се състезава в НБЛ. Гечев съобщи, че варненки ще домакинстват в залата на Икономическия университет. Гечев съобщи още, че варненската националка Борислава Христова, която преди дни стана топ реализатор и беше избрана в идеалната петица на завършилото Европейското първенство до 20 години, Дивизия Б, ще продължи кариерата си в САЩ.

Христова сподели, че е получила офертата от университета в Пулман (щата Вашингтон) преди няколко месеца и е решила да опита. Тя заминава за САЩ на 23 август. Христова посочи, че ако нещата зад Океана не вървят, тя има опция да се завърне и да играе в Европа.

Освен Христова за същия университет заминава още една българка - Мария Костуркова. Тя обаче играе за националния отбор на Португалия.