Една от най-добрите чужденки в женската НБЛ Анита Тейлане ще продължи кариерата си извън България. 196-сантиметровият център е напуснал Хасково 2012 и ще се прибере в родината си Латвия. Пред хасковските медии Анита обяснява причината за раздялата с отбора - неполучено възнаграждение вече втори месец. Самата тя е готова да отстоява правата си.

“Проведох разговор с треньора Елена Станкова. Разочарована съм от това как се разви всичко и се извинявам на всички фенове, ако съм ги разочаровала с моето решение. Това е моята професия и аз трябва да отстоявам правата си, ако клубът нарушава условията по нашия договор", обясни още Тейлане, цитирана от Haskovo.info.

От ръководството на Хасково 2012 пък отговориха, че се изрядни относно заплащането към Тейлане и към всички други състезателки. Спортният директор на клуба Станислава Станкова коментира още, че раздялата с латвийката е по взаимно съгласие. "Изслушахме я, тя твърди, че не се чувства пълноценна тук. Ето защо при нас ще останат хора, които са лоялни и коректни", заяви Станислава Станкова.

По-късно днес Хасково 2012 ще се изправи срещу Дунав 8806 в първи мач от 1/2-финалите в женската НБЛ. Двубоят е с начален час 18.00 и ще се проведе в зала “Дунав” в Русе.