ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Сакраменто Кингс представи официално Александър Везенков на пресконференция, излъчена пряко по интернет-канала на американския баскетболен клуб.

Генералният мениджър на „кралете“ Монти МакНеър придружи нашето момче в “Голдън Уан Сентър”, където беше пълно с представители на медиите.

Той обяви, че отборът е харесал характера и личността на най-полезния играч в Евролигата, като наблегна върху статистическите му показатели и постиженията в Евролигата.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Припомняме, че Везенков подписа тригодишен договор със Сакраменто  Кингс, срещу което ще получи малко над 20 млн. долара. Българинът ще носи екипа с №7.

" Щастлив, съм че съм в Сакраменто. Благодарен съм на целия клуб. През цялата минала година те идваха в Европа, показаха ми отдадеността си, колко много ме искат. Не обичам да говоря много, предпочитам да показвам на паркета какво мога. Тук съм да помогна с моя опит, за да продължи да побеждава отборът", бяха първите думи на Везенков.

"Когато всичко започна през ноември, не очаквах, че доста от важните хора на Сакраменто ще дойдат в Гърция, за да ме гледат с екипа на Олимпиакос. Това повлия на решението ми, помогна ми. Това беше голямо решение. Показаха ми респект, щастлив съм за това.

Обичам да побеждавам. Заради това играя баскетбол. Да се забавлявам и да печеля мачове. Както видяхме, Сакраменто беше страхотен през миналия сезон, играеше прекрасен баскетбол, побеждаваше. Гледах доста мачове и това също се отрази на решението ми.

Когато трябваше да взема решението, си помислих за позитивите и негативите. Видях, че тук ще ми е светло бъдещето и има възможност да помогна на отбора. По време на разговорите осъзнах, че това е мястото за мен.

Моето семейство, приятели, приятелката ми, всички ме подкрепят и ми помогнаха да взема това решение. Всички от Сакраменто се опитват да ми помогнат, така че се чувствам като у дома си, въпреки че съм тук от няколко дни. Чувствам, че имам ново семейство.

Ще видим как треньорът ще ме вкара в отбора. Ще продължа да работя над играта си и да се подобрявам. Все още не съм тренирал с отбора и играчите, но съм фокусиран върху тренировъчния лагер и първите мачове. Искам да покажа, че мога да играя с тези играчи, които съм виждал по телевизията. Вълнувам се.

"Скоростта, с която играе отборът, е невероятна. С тази скорост печелеха мачове, другият отбор не можеше да ги следва. Така че мисля, че това е първото нещо. Движението, пасовете. Това не е типичният отбор от НБА. Сакраменто игра много красиво миналата година. Стил, който обичам да гледам".

"Невероятно е, защото тяхното резюме и какво са направили през годините е невероятно. Гледам съм ги само по телевизията. Чест е да играя с тях. Благословен съм. Сигурен съм, че ще помогна да постигнем целите си".

"Знам, че е тотално различен начинът на игра, но треньорският щаб и играчите ще ми помогнат да свикна с тази игра. Но в крайна сметка е баскетбол - 5 на 5. Атлетизмът тук е повече, но мога да пасна на отбора и да му помогна. Ще работя всеки ден, ще се боря всеки ден“ ,обеща Везенков.

„На 28 години съм. Имам опита. НБА е тотално различна лига. Първо трябва да се нагодя ментално, после физически, за да съм готов Всяко ново начало е трудно. В първия ми мач със сигурност ще съм нервен и ще бъде нещо ново, но с времето ще се чувствам все по-добре".

"Баща ми  (б.р. - Сашо Везенков) ми даде много съвети, но един, който следвам, е да бъда същия човек през цялата ми кариера. Такъв, какъвто бях, когато започнах да играя баскетбол и мисля, че това правя през всички етапи на кариерата ми."

"Всеки си има мнението, но нека сме реалистични - ако шампионите от НБА играят срещу тези от Евролигата, какъв ще бъде резултатът? Мисля, че е очевидно. За баскетбола НБА е нещо различно..

Бях в американско училище. Мечтата ми беше да дойда в колеж преди много години. Бяха много близо, но накрая реших да остана професионалист", завърши Везенков.