Един от великите баскетболисти Винс Картър обяви, че прекратява активната си състезателна кариера след 1541 мача, 8 селекции за "Мача на звездите" и няколко Идеални отбори в НБА.

"Официално приключих с професионалния баскетбол", заяви категорично легендата в специалния епизод на The Ringer - "Winging It with Vince Carter".

Винс Картър се оттегля от любимия си спорт след 22 години в НБА, където игра за Торонто, Ню Джърси, Орландо, Финикс, Далас, Мемфис, Сакраменто и Атланта, реализирайки 25 728 точки, които му отреждат 19-ата позиция във вечната класация на Лигата на извънземните. 43-годишната легенда обаче така и не успя да спечели титлата в НБА, но плени сърцата на милиони фенове с играта си.

"Това, че вкарах последната си стрелба, значително помогна на ситуацията. Ако не бях вкарал последната си стрелба, всичко щеше да е малко по-различно. Щеше да ме сърби, щях да искам да изиграя още една минута, само и само да нанижа още една стрелба. Нямаше да ми пука как - дали с наказателен, поднасяне, не ми пука. Като играч, който е изиграл последния си мач, ти искаш винаги да твърдиш, че си отбелязал последния си изстрел. И сега аз мога да го твърдя, това ме прави щастлив", сподели Картър за последния си изстрел - тройка в последните секунди на мача на Атланта срещу Ню Йорк Никс през март.