Покойният Коби Брайънт получава страхотно признание и името му ще бъде записано в „Залата на славата“ на НБА заедно с тези на Тим Дънкан, Кевин Гарнет. Триото бе избрано днес и ще бъде официално обявено на церемония в Спрингфийлд, Масачузетс.

В „Залата на славата“ ще влязат още 10-кратната участничка в женския Мач на звездите – Тамика Катчингс от Индиана Февър, треньорът Ким Мълки, трикратен шампион при дамите-колежани, Барбара Стивънс от Бентли Юнивърсити, бившият колежански наставник Еди Сътън и бившият треньор на Хюстън Рокетс Руди Томянович.

Още след края на кариерите им беше ясно, че Брайънт, Дънкан и Гарнет ще получат този статут, но моментът бе допълнително забавен. Причината е трагедия за смъртта на Коби с 13-годишната му дъщеричка Джиана, както и други девет човека в катастрофа с хеликоптер на 26 януари. Преди това и дългогодишният комисионер на НБА Дейвид Стърн почина навръх Нова година.

„Това щеше да бъде върхът на кариерата му в НБА и над всички други постижения, които имаше като спортист”, сподели вдовицата на Коби Брайънт – Ванеса.

Брайънт е петкратен шампион с Лос Анджелис Лейкърс в НБА, Тим Дънкан също има пет титли, но с тима на Сан Антонио Спърс, а Кевин Гарнет е легенда на Минесота Тимбъруулвс, но е шампион с Бостън Селтикс през 2008 година.