Вера Перостийска ще пропусне мачовете на женския национален отбор от квалификациите за Евробаскет 2015 това лято. Както е известно, в първия кръг избраничките на Георги Божков ще играят с Швейцария и Словения на 7 и 9 юни в Самоков, а победителят от групата ще се бори за едно място на финалите след две години.

Перостийска, която миналото лято бе капитан на националките, страда от контузия в ахилесите. Болките се обостриха през сезона, който тя завърши с чешкия Бърно. Центърът трябва да се подложи на лечение, което ще й попречи да вземе участие в подготовката на тима и мачовете в Самоков. По-рано стана ясно, че и Анета Митева ще лекува травма и няма да може да се присъедини към лагера на тима, който започва утре в Самоков. Към отбора пък ще се присъедини Емилия Янчева от „Левски“.

„Ще се оправя, но трябва време. Трябва да мина възстановяване и рехабилитация, за да не стане хронично заболяването. Съжалявам, че няма да бъда част от отбора, исках много да помогна, но вярвам, че момичетата ще се справят. Г-н Божков е направил хубав отбор с млади и талантливи момичета“, коментира пред bgbasket.com Перостийска.

Националките ще проведат тренировка в "Арена Самоков" в 16:30, като на нея се очаква да дойде и президентът на БФБаскетбол Георги Глушков. След края на заниманието момичетата и треньорският щаб ще се срещнат с журналисти.