Барселона загуби от Лаборал Куча със 78:81 след продължение в драматичен мач от 5-ия кръг в група F на Евролигата. Нашият национал Александър Везенков игра 16 минути за домакините, вкара две тройки за общо 6 точки и хвана 4 борби.

Срещата започна равностойно, но гостите изиграха много силна трета четвърт. Те натрупаха комфортна преднина, която на моменти беше и двуцифрена.

Везенков реализира тройка при 8 точки пасив на Барса в средата на последния период. По този начин българинът вдъхнови своите съотборници за обрат. Домакините водеха със 70:67 при 20 секунди до края на редовното време.  Лаборал обаче изравни с тройка. В последната атака Везенков стреля дълга тройка, с която можеше да донесе победата на тима си, но пропусна и мачът влезе в продължение.

В добавеното време гостите успяха да поведат, но тройка на Везенков при 10 секунди до края направи разликата само точка. След фаул на Барса разликата стана 3 точки, а тимът не успя да отбележи в последната си атака.

 Алекс Абринес беше най-резултатен за Барселона с 21 точки, а с 24 и 8 борби за победителите се отличи Янис Бурусис, Адам финишира с 16, а Шенгелия - с 11 точки.

Барселона има 2 победи и 3 загуби в групата и дели петото място с Брозе Баскетс и Олимпиакос.  В следващия кръг каталунците гостуват на Брозе.