От Никозия, през Солун и междинни спирки в Ботевград, това са стъпките, които Александър Везенков извървява, за да осъществи най-силния трансфер на българския баскетбол от влизането на Георги Глушков в НБА насам.

От края на този месец 20-годишният талант се присъединява към звездната селекция на "каталунците", където ще играе рамо до рамо със състезатели от ранга Хуан Карлос Наваро, Карлос Аройо и Анте Томич.

Тази година Везенков избра да изтегли името си от драфта на НБА, но в следващите влизането в "лигата на извънземните" ще е основна цел.

"Хората ми показаха колко ме искат, колко ще съм важен в тази нова програма, която се опитват да направят. Много нови играи сме - млади и опитни. Ще се опитаме да направим всичко най-добро. Впечатленията са супер - базите са уникални, видях и футболния стадион и баскетболното игрище", обясни Везенков в интервю за TV7 и NEWS7.

В същото време той признава, че шумните забавления не са по вкуса му и предпочита да тренира усилено в залата, вместо да се отдава на изкушенията, които предлага животът в 21-и век.

"Много е лесно. Има толкова много изкушения, които могат да се извадят от правилния начин на живот, но при мен не е така. И майка ми, и баща ми са ме учили, че трябва да се тренира много и това е моята цел", допълни той.