ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Звездата на българския баскетбол Александър Везенков записа първата си победа като играч на Сакраменто Кингс. „Кралете“ се наложиха над Юта Джаз със 116:113 в последната си контрола преди началото на редовния сезон в НБА.

Везенков за втори път в кариерата си започна в титулярната петица на Сакраменто, като треньорът Майк Браун даде почивка на двете си големи звезди Домантас Сабонис и Де`Арън Фокс.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

28-годишният българин вкара първия кош в мача, реализирайки стрелба от зоната за три точки. След това направи и първата си забивка в Америка. Везенков беше един от най-добрите играчи на Кингс в мача, въпреки че с изключение на Киън Елис и Джейлън Суонсън всички останали прекараха повече време на терена от българина.

Александър Везенков завърши с актив от 13 точки и шест борби за 18:55 минути. Това е най-резултатният мач на Саша за Сакраменто до момента. При дебюта си той вкара 12 точки при загубата с 99:112 от Торонто Раптърс. След това реализира седем точки при поражението със 101:109 от Лос Анджелис Лейкърс, а впоследствие записа само две точки при 115:121 срещу Голдън Стейт Уориърс. Вчера пък не успя да се разпише при загубата със 115:116 отново „воините“.

Най-резултатен за „кралете“ стана Малик Монк с 23 точки. Колби Джоунс приключи с 19, а Кеслър Едуардс добави 14 точки и осем борби. Тейлън Хортън-Такър наниза 26 точки за Юта Джаз.

На 26 октомври (четвъртък) от 4:00 часа българско време Александър Везенков и Сакраменто Кингс гостуват на Юта Джаз в първия си мач от редовния сезон на НБА.