Баскетболният Барселона загуби много тежко от ЦСКА Москва с 61:85 в Еворлигата. Каталунците отдавна загубиха шансове да се доберат до плейофите след края на редовния сезон. Александър Везенков отново бе най-добър за тима. Той отбеляза 14 точки и единствен продължава да играе на ниво въпреки тежкия сезон.

„Трябва да ни е срам. Това, което показахме пред нашите фенове, е срамно. Знаем, че играхме срещу един от най-добрите отборите в Евролигата, но такова представяне не отговаря на историята на нашия отбор”, каза Везенков.

Думите му предизвикаха коментари в социалните мрежи. Феновете се одобриха публичното изказване на Везенков: ”Той каза на глас това, което всички си мислим” и добавиха „Поне Везенков говори директно...”

„Първите 10 минути бяха бедствие. Трябва да се притесняваме от това, което се случва. Преди мача си казахме да се борим, а направихме точно обратното. След резултат 4:29 само за една част се опитахме да отвърнем на удара и да намали разликата, но ЦСКА е голям отбор”, коментира Александър Везенков пред медиите след срещата.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА