По-малко от месец преди да навърши 18 години Александър Везенков получи признанието на специалисти и журналисти в Гърция, които го избраха за най-добър млад играч на сезона в южната ни съседка, съобщава "bball.bg". Талантът заслужи наградата измежду всички младоци в местната лига - признание за труда и за усилията през годината с екипа на Арис.

206-сантиметровото крило, което вчера отпътува заедно със съотборниците си от националния отбор до 18 години за европейското първенство в Талин, окупира първото място в престижната класация със сбор от 36 точки. Седем души са поставили Везенков-младши на първа позиция при допитването, по трима са му дали второ и трето място, което се е оказало достатъчно за него да оглави подреждането.
Доказателство за отличната работа на треньора на Арис Вангелис Ангелу и за политиката на клуба да дава път на младите в отбора от Солун, е, че втори в класацията е друг негов съотборник при жълто-черните - надеждата на Гърция на гардовата позиция Никос Бохоридис. Бохоридис има само с точка по-малко от нашето момче - 35.

През сезон 2012/2013 Везенков изигра 20 мача с Арис в гръцката лига и в тях записа средно по 4,1 точки и 2,5 борби. За сравнение, през 2011/2012 той участва само в 7 мача с мъжете. През последната година Везенков се превърна в златната резерва на Арис.