ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Крилото на Сакраменто Кингс Александър Везенков бе гост в поредния епизод на подкаста на Евролигата, посветен на фентъзи баскетбола. Към този момент най-добрият български баскетболист лекува контузия в глезена, която го вади от игра за около месец напред.

“Нямах късмет, защото навехнах глезена си за втори път в рамките на три седмици. Този път обаче контузията се оказа по-сериозна и трябва да отсъствам от четири до шест седмици. За първи път от доста време ми се налага да бъда вън от игра за толкова дълъг период, но в същия момент трябва да остана положително настроен и да работя здраво, за да се завърна.

Добрата новина е, че сега беше паузата за Звездния уикенд и нямаше мачове. Ще пропусна няколко срещи, но това е част от нашата работа и трябва да продължа напред.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

По време на сесията за анализи винаги гледаме мачове от Евролигата. Обикновено имаме тренировка по време на ранните мачове от турнира и не успявам да ги гледам, като хващам по малко от късните. Все пак аз винаги имам възможността да гледам двубоите, които ме интересуват, защото мога да си ги връщам на телевизора.

С помощник-треньора Жорди Фернандес винаги си говорим за Евролигата и за Лига Ендеса. Той гледа много европейски баскетбол, защото му е много интересен. Братът на Домантас Сабонис пък е помощник-треньор в Жалгирис, така че и с него си говорим по темата. Европейският баскетбол е напълно различен. Всеки мач там е от значение и това е наистина красиво”, заяви Везенков.

Освен това най-полезният играч в турнира за миналия сезон даде мнението си и по конкретни въпроси за фентъзи баскетбола, като видеоклипът с цялото му интервю бе качен в официалния канал на Евролигата в YouTube.