Българският национал Александър Везенков е препоръчал бившия си тим Олимпиакос пред сръбския баскетболист Филип Петрушев преди трансфера в гръцкия клуб.

Везенков и Петрушев за кратко бяха съотборници в Сакраменто Кингс в Националната баскетболна асоциация, но сърбинът вече е състезател на Олимпиакос и се готви за дебютира за новия си тим.

„Саша ми каза само хубави неща за Олимпиакос. Прекарахме доста време заедно в Сакраменто. Говорихме си доста и той ми каза да дойда в Олимпиакос. Все още не съм говорил с треньора Йоргос Барцокас. Всичко се случи много бързо. Идвам, за да играя, да се адаптирам и да помогна на отбора“, заяви 23-годишният Филип Петрушев при пристигането си в Пирея, Атина.

„Почувствах, че ще бъде по-добре да играя в Европа. Видях в НБА някои неща, които не очаквах. Аз съм млад състезател и искам да играя, и да помагам на отбора си“, добави Петрушев.

Той увери още, че не се е отказал от мечтата си за НБА, макар първият му досег да не бе успешен.

„Не съм се простил с мечтата за НБА, защото тази година не се получи. Млад съм и има време за всичко. Може да се върна след 2-3 години“, каза още сръбският баскетболист.