ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Българската баскетболна звезда Александър Везенков направи изключително силен дебют в САЩ. Той беше най-добрият играч на Сакраменто Кингс при загубата от Торонто Раптърс с 99:112 в предсезонна контрола, играна във Ванкувър.

Везенков стана най-резултатен за „кралете“, въпреки че влезе в игра едва в средата на третата четвърт. За 11 минути на терена вторият българин в НБА завърши с 12 точки, две борби и една асистенция.

При появата му в игра Сакраменто изоставаше с 26 точки – 57:83. Той вкара още при първата си стрелба от тройката. Александър Везенков реализира най-много точки за „кралете“, въпреки че в нито един момент не беше на игрището в една петица заедно със звездите на отбора Ди`Арън Фокс и Домантас Сабонис.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

С отличното си представяне в своя неофициален дебют българският баскетболист даде силна заявка пред треньора Майк Браун, че може да разчита на него в повече моменти от срещите в предстоящия редовен сезон на НБА.

Гари Трент от Торонто Раптърс стана най-резултатният играч в мача. Той завърши с 22 точки и една борба. Скот Барнс наниза 15 точки, овладя седем отскочили топки и направи четири асистенции за успеха на канадския тим. Оу Джи Ануноби помогна с 14 точки и три асистенции. След Везенков сред най-резултатните за Сакраменто Кингс се нареди Харисън Барнс – 11 точки и една асистенция.

Следващата предсезонна контрола на „кралете“ е на 12 октомври, когато в 5:00 часа българско време е мачът срещу Лос Анджелис Лейкърс. Следват две проверки с Голдън Стейт Уориърс (16 и 19 октомври). На 20 октомври предстои мач срещу Юта Джаз.

Редовният сезон на НБА започва на 24 октомври. Два дни по-късно е първият мач на Сакраменто Кингс – гостуване в Солт Лейкс Сити на „джазмените“. Двубоят трябва да започне в 4:00 часа българско време.