Един от най-големите български баскетболни таланти Александър Везенков е приоритет на двукратния поред шампион в Евролигата (2012, 2013). Както е известно, интерес към младока проявява Анадолу Ефес. "Той няма навършени 19 години, вече втори сезон играе при мъжете в Гърция с екипа на Арис, но притежава качества, на които мнозина много по-възрастни и уж по-опитни от него играчи могат единствено да му завиждат", разказва за Везенков redvoice.gr.

В 25 мача от редовния сезон с Арис през последния сезон той има средно по 11,1 точки, 5,9 борби и 2,2 асистенции, което му носи КПД от 15 пункта. Везенков бе повикан от Георги Младенов в мъжкия национален отбор, а в момента е на подготовка при Петко Делев, който води младежите до 20 години във Варна.

В Анадолу Ефес Александър Везенков е желан от легендата на треньорската професия Душан Ивкович. Олимпиакос обаче не е по-малко интересна опция за 206-сантиметровото крило, което макар да има договор за още година с Арис, трудно би могъл да намери причина да продължи при "жълто-черните"./БЛИЦ